Articole


Foloseste voucherul si primesti un set de filtre CADOU!

 

 

Recomanda-ne unui prieten! Daca achizitioneaza unul din sistemele de filtrare care fac parte din campanie, primesti un set de filtre cadou, in functie de modelul pe care il ai!

 

Citeşte tot articolul...

 

Apa ascunsă din spatele produselor de zi cu zi

 

 

Chiar dacă nu putem vedea cu ochiul liber, milioane de litri de apă sunt utilizați pentru realizarea produselor de zi cu zi pe care le cumpărăm, le folosim sau le aruncăm. Fabricile care produc materiale uzuale precum hârtie, plastic, metal sau textile depind de apă pentru a realiza și curăța produse. Consumul de apă necesar pentru fabricarea acestor produse considerate firești poate fi mai mare decât ne putem imagina:

 

Citeşte tot articolul...

 

Care va fi situația apei potabile? O călătorie în viitor

 

 

Când vine vorba despre apă, vorbim fie despre un exces, fie despre o lipsă acută a acestei resurse. Încălzirea globală, odată cu creșterea populației globului sunt doi factori care intensifică ipostazele extreme în care se poate găsi apa.  Apa este o resursă crucială pentru economia globală, dar poate în același timp constitui un factor limitativ pentru dezvoltare.

 

Citeşte tot articolul...

 

Cum să te hidratezi eficient în sezonul rece

 

 

De cele mai multe ori, conștientizăm că suntem deshidratați numai în momentul în care ni se face sete. În realitate, atunci când resimțim setea este târziu - fenomenul deshidratării s-a instalat deja în organism. Mulți dintre noi ar fi tentați să creadă că deshidratarea organismului este un fenomen specific verii, însă deshidratarea se poate instala și iarna, prezentând chiar un pericol mai mare pentru organism în timpul sezonului rece. De ce?

 

Citeşte tot articolul...

 

Raportul anual privind calitatea apelor pentru înot din Europa

 

 

Raportul privind calitatea apelor pentru înot este un instrument important în ajutarea cetățenilor de a lua o decizie informată în ceea ce privește destinația pentru un concediu reușit.  Revizuirea apelor europene în 2016 acoperă mai mult de 21.000 de stațiuni cu facilități de înot. În timp ce 96% din stațiuni îndeplinesc minimul standardelor de calitate, 84% ajung la standardul de excelență.

 

Citeşte tot articolul...

 

Riscurile de a consuma apă îmbuteliată

 

 

Vânzările de apă îmbuteliată au înregistrat o creștere de 9,8% în 2015 comparativ cu anul precedent. Compusul BPA este omniprezent în viața noastră. Eliminarea completă a bisfenolului A nu este posibilă, însă reucerea expunerii la acestă toxină se poate realiza prin câteva metode simple:

 

Citeşte tot articolul...

 

Câtă apă există, mai exact, pe Pământ?

 

 

Din cantitatea totală de apă regăsită la nivelul planetei , 96,5 % se regăsește sub forma apei sărate în mări, oceane și lacuri sărate și doar 3,5% constituie apa dulce care se regăsește în apele de suprafață, apele de adâncime, ghețari și calote glaciare.

 

Citeşte tot articolul...

 

Trucuri pentru înfrumusețare folosind doar ... apă

 

 

Pentru a obține o piele sătătoasă, fermă și luminoasă trebuie să întelegem că primul pas îl constituie hidratarea corespunzătoare și constantă, după care putem să ne preocupăm de produsele cosmetice pe care le alegem. A ne înfrumuseța corpul este mai ușor decât credem, cu câteva trucuri simple, dar la îndemână:

 

Citeşte tot articolul...

 

Știi să recunoști simptomele deshidratării?

 

 

            Nu mai puțin de două treimi din corpul uman este compus din apă. În cadrul organismului, apa îndeplinește multiple roluri: menține pielea sănătoasă, contribuind la eliminarea toxinelor, facilitează digestia, ajută la termoreglarea organismului, lubrifiază articulația, ochii și multe altele. Cantitatea de apă din corpul nostru nu este constantă – de multe ori pierdem apă fără să o înlocuim prin hidratare, cauzând astfel disfuncții la nivelul organismului.

 

Citeşte tot articolul...

 

Cum obții apă potabilă dacă te rătăcești în pădure

 

 

 „Apa este viață” este zicala pe care cu toții o cunoaștem, însă căruia doar puțini îi conștientizăm adevărul. Orice prepper (persoană care se pregătește pentru eventualitatea unui dezastru de orice fel) cunoaște că apa reprezintă primul considerent în planificarea unei strategii de supraviețuire în fața dezastrelor. Organismul uman nu poate supraviețui mai mult de 3 zile fără apă, așa că o rezervă de apă potabilă la îndemână este vitală în situațiile în care rezervele naturale nu conțin apă potabilă.

 

Citeşte tot articolul...