Craciun Daraqua 2021 - Filtre apa

Newsletter

Pentru a afla despre produse noi apărute pe site, și pentru a primi coduri promoționale, vă rugăm să vă abonați la newsletterul nostru.
Puteți să vă dezabonați oricând!

Daraqua.ro

Despre apa dură

Apa dură este apa care conţine un procent ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Calciul ajunge în apa atunci când ea traversează straturile de calcar, iar magneziul, datorită dolomitei.

Câteva semne după care recunoaştem apa dură
Ea are un gust neplăcut, nu face spumă în contact cu săpunul, transformă spălatul rufelor într-o procedură dificilă şi nu fierbe bine legumele, in zonele de imbinare a instalatiilor apar depuneri de piatra… vă sună cunoscut?

Cum vă puteţi da singuri seama cât de dură e apa pe care o folosiţi zilnic?

Testul e simplu: spălaţi un pahar şi lăsaţi-l să se usuce fără a-l şterge. Dacă, după uscare, pe pahar rămân urme albicioase în formă de stropi, apa luată de la sursă (fie ea reţeaua de apă potabilă a oraşului sau fântâna din curte) e apă dură. Din păcate, asta mai înseamnă că aveţi parte în mod constant şi de alte probleme, cum ar fi:

  • Consum mare de săpun, detergent, balsam de rufe
    Explicaţie: pentru săpunuri, fiecare particulă în suspensie din apă este considerată impuritate. De aceea, aproximativ două treimi din săpun şi detergent se pierde sistematic neutralizând particulele de calcar aflate în suspensie în apa dură.
  • Maşini de spălat rufe/vase şi boilere cu randament scăzut şi pe punctul de a se defecta.
    Explicaţie: componentele aparatelor electrocasnice care folosesc apă sunt blocate de depunerile de calcar. Crusta formată are un efect de etanşeizare care nu mai transferă căldura, măreşte consumul de energie şi reduce viaţa aparatului electrocasnic. Mai mult decât atât, folosirea unui astfel de aparat defectat creşte riscul accidentărilor, al inundaţiilor şi incendiilor.
  • Piele aspră şi uscată, păr îmbâcsit şi lipsit de viaţă, haine aspre, unde albul a devenit gri.
    Explicaţie: prezenţa calcarului în apă reduce puternic calitatea ei, cu consecinţe negative asupra sănătăţii organismului şi a obiectelor cu care vine în contact.

Cum se poate „înmuia” apa dură?
Conform principiului „mai bine să previi decât să tratezi” (repararea electrocasnicelor defectate de calcar este foarte costisitoare şi de multe ori imposibilă), cea mai eficientă soluţie pentru „înmuierea” apei dure o reprezintă racordarea unui dedurizator la sursa dumneavoastră de apă. Click aici pentru a vedea oferta de dedurizatoare apa Daraqua.

Articole precedente