Apa dură este apa care conţine un procent ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Calciul ajunge în apa atunci când ea traversează straturile de calcar, iar magneziul, datorită dolomitei.
Câteva semne după care recunoaştem apa dură
Ea are un gust neplăcut, nu face spumă în contact cu săpunul, transformă spălatul rufelor într-o procedură dificilă şi nu fierbe bine legumele, in zonele de imbinare a instalatiilor apar depuneri de piatra… vă sună cunoscut?
Testul e simplu: spălaţi un pahar şi lăsaţi-l să se usuce fără a-l şterge. Dacă, după uscare, pe pahar rămân urme albicioase în formă de stropi, apa luată de la sursă (fie ea reţeaua de apă potabilă a oraşului sau fântâna din curte) e apă dură. Din păcate, asta mai înseamnă că aveţi parte în mod constant şi de alte probleme, cum ar fi:
Cum se poate „înmuia” apa dură?
Conform principiului „mai bine să previi decât să tratezi” (repararea electrocasnicelor defectate de calcar este foarte costisitoare şi de multe ori imposibilă), cea mai eficientă soluţie pentru „înmuierea” apei dure o reprezintă racordarea unui dedurizator la sursa dumneavoastră de apă. Click aici pentru a vedea oferta de dedurizatoare apa Daraqua.