Newsletter

Pentru a afla despre produse noi apărute pe site, și pentru a primi coduri promoționale, vă rugăm să vă abonați la newsletterul nostru.
Puteți să vă dezabonați oricând!

Daraqua.ro

Apa şi sănătatea

Un pahar de apaS-au scris zeci de mii de pagini despre importanţa apei in viata noastra. Apa reprezinta mai mult de doua treimi din greutatea corpului uman, iar fara ea omul ar muri în cateva zile. Toate functiile corpului au nevoie de un aport suficient de apa. Un organism insuficient hidratat va deveni in scurt timp un organism bolnav.

Apa lubrifiaza incheieturile si organele, dizolva solidele, asigura nutrientii pentru celulele corpului, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din organism, regleaza temperatura corpului şi metabolismul.

In plus, apa joaca un rol important in prevenirea bolilor. 8 pahare de apa pe zi reduc riscul cancerului de colon cu 45% si a cancerului de vezica urinara cu 50%.O hidratare buna reduce tensiunea arteriala, durerile artritice, colitele si migrenele. De asemenea, reduce colesterolul si imbunatateste elasticitatea pielii.Nu e, deci, de mirare, ca toti medicii si nutritionistii ne recomanda sa consumam apa, de preferat intre 2 si 3,5 l zilnic. Dar ce fel de apa ar trebui sa bem pentru a ne bucura de sanatate si vitalitate?

Articole precedente