Newsletter

Pentru a afla despre produse noi apărute pe site, și pentru a primi coduri promoționale, vă rugăm să vă abonați la newsletterul nostru.
Puteți să vă dezabonați oricând!

Daraqua.ro

5 motive pentru a bea mai multă apă

Cât apă să bei intr-o zi?

  1. Apa potabila ajuta la mentinerea echilibrului de fluide corporale.  Corpul tau este compus din aproximativ 60% apa. Functiile acestor fluide corporale includ digestie, absorbtie, circulatie, crearea de saliva, transportul de substante nutritive si de intretinere a temperaturii corpului.
  2. Apa ajuta la controlul caloriilor. Cei care tin diete consuma apa ca o strategie de pierdere in greutate. Apa nu are nici un efect magic asupra pierderii in greutate, dar ajuta prin inlocuirea bauturilor cu calorii mai multe.
  3. Apa energizeaza muschii. Celulele care nu isi mentin echilibrul de fluide si electroliti ajung in final sa cauzeze oboseala muschilor si scaderea performantei. Consumul de lichide este important in timpul antrenamentelor fizice dar mai ales dupa terminarea acestora, pentru inlocuirea pierderilor.
  4. Apa mentine aspectul fin, placut al pielii. Pielea contine apa si functioneaza ca o bariera protectiva impotriva pierderilor de fluide. Deshidratarea da un aspect uscat, ridat pielii, lucru care poate fi remediat prin consumarea de lichide.
  5. Apa are un rol purificator, ajutând rinichii să elimine deşeurile toxice.

Sfaturi pentru a consuma mai multa apa:

Adauga un pahar de apa la fiecare gustare sau masa principala
Consuma mai multe fructe si legume. Aproximativ 20% din hidratarea noastra vine din mancare.
Tine o sticla de apa tot timpul la indemana, in geanta, in masina sau la birou.

Articole precedente