Craciun Daraqua 2021 - Filtre apa

Newsletter

Pentru a afla despre produse noi apărute pe site, și pentru a primi coduri promoționale, vă rugăm să vă abonați la newsletterul nostru.
Puteți să vă dezabonați oricând!

Daraqua.ro

De ce trebuie filtrată apa potabilă?

Deşi pare incredibil, în lumea largă zilnic mor mai mulţi din cauza lipsei apei potabile, decât din cauza unor boli incurabile. Statisticele arată că anual, circa 3,4 milioane de oameni mor din cauza bolilor infecţioase asociate apei. Cca un miliard de oameni de pe Pământ nu au acces la apă potabilă pură, fiindcă doar 2,53 % din apa existentă pe planetă este dulce, şi chiar şi din acest procent, o mare cantitate se află sub formă îngheţată, în diferite gheţare.
În unele ţări din Africa, odată cu răsăritul soarelui, mii de copii sunt puşi pe drumuri şi străbat câte 10-15 km, ca să aducă apă familiei.
În deşert, după cum putem citi şi în Biblie, pe vremuri, săpau puţuri de câte 40-50 m adâncime şi 10-12 m lăţime, care aparţineau familiilor mai mari, şi erau bine păzite, tocmai ca apa să ajungă la toți membrii acestora, precum şi animalelor de mare valoare.

Oamenii, orcât de primitivi să fi fost, şi-au dat seama că apa potabilă, curată şi sănătoasă, constituie cel mai de bază element în scopul menţinerii sănătăţii. Pentru aceasta, încă din timpurile străvechi, au avut grijă ca străinii, bolnavii şi mai ales leproşii să nu-şi ia apă din fântâni, să nu se înece cumva oameni sau animale în ele, şi ca nu cumva apa acestora să fie otrăvită. Cu atât mai mult noi, oamenii din civilizaţia modernă, trebuie să fim atenţi la ceea ce consumăm.

Este cunoscut că apa de izvor, în general, este corespunzătoare pentru băut, dar cea de la robinet, deşi este purificată, nu este tocmai recomandată pentru consum. Ea conţine în primul şi primul rând o cantitate mare de clor şi fluor, dar conţine diferite sedimente, paraziţi, plumb din rugina ţevilor de conductă, etc, de care, în majoritatea cazurilor, nu putem scăpa prin fierbere.

Să luăm ca exemplu efectele nocive ale clorului, care în Primul Război Mondial a fost folosit drept gaz toxic. Pentru dezinfectarea apei, până în prezent se foloseşte ca un element indipensabil, dar se ştie totodată că efectele lui dăunătoare pot fi imediate sau prelungite, în proporţie de cantitatea lui şi sensibilitatea omului.
Cantitatea admisă de clor, în apa de toate zilele, este de 0,50 mg/l, ceea ce rar este depăşită, efectele sale nocive asupra sănătăţii rezultând de fapt din combinaţiile acestuia cu poluanţii din apă. Cercetătorii americani au demonstrat că orice om sănătos, după un consum de apă de robinet, de mai mult de 20 de ani, va fi supraâncârcat cu acesta, şi afectat, cauzând diferite boli de inimă, rinichi, şi tiroidale. Pentru evitarea acestui fenomen, filtrarea apei este mult indicată.

Articole precedente