Newsletter

Pentru a afla despre produse noi apărute pe site, și pentru a primi coduri promoționale, vă rugăm să vă abonați la newsletterul nostru.
Puteți să vă dezabonați oricând!

Daraqua.ro

Trucuri pentru înfrumusețare folosind doar … apă

Apa reprezintă lichidul vital pentru buna funcționare a organismului care are capacitatea de a reda și de a menține sănătatea corpului, atât pe interior cât și pe exterior. Captivați de produsele de înfrumusețare revoluționare, uităm de proprietățile binefăcătoare ale apei care joacă rolul principal în menținerea fermității țesutului conjunctiv, dar și în menținerea stării generale de sănătate. Întregul nostru regim de frumusețe – de la efecte anti-aging până la obținerea unui ten luminos – se poate transforma printr-o hidratare și utilizare corespunzătoare a apei, în timp.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, fiind un organ de protecție (protejează organismul de impacte mecanice, variații de temperatură, radiații, microorganisme și produse chimice), dar și un organ termoregulator (reglează temperatura organismului prin transpirație, sintetizează vitamina D) și senzoial (conține ramificații ale nervilor senzitivi). Pentru a obține o piele sătătoasă, fermă și luminoasă trebuie să întelegem că primul pas îl constituie hidratarea corespunzătoare și constantă, după care putem să ne preocupăm de produsele cosmetice pe care le alegem. A ne înfrumuseța corpul este mai ușor decât credem, cu câteva trucuri simple, dar la îndemână:

O piele limpede ca apa

Consumul a 6-8 pahare a câte 200 ml pe zi contribuie la obținerea unei pieli sănătoase și luminoase. Consumul apei pe parcursul zilei ajută la menținerea echilibrului dintre fluidele din organism și ajută la hidratarea pielii. De asemenea, hidratarea joacă un rol important în menținerea echilibrului dintre uleiurile secretate de piele, eliminând posibilitatea apariției punctelor negre sau a coșurilor.

Apa – cel mai ieftin tratament anti-aging

Uscarea tenului și apariția ridurilor sunt cele mai evidente semne ale deshidratării organismului. Hidratarea permite celulelor pielii să elimine toxinele acumulate, evitând apariția petelor sau a depigmentării pielii. O piele care formează riduri devine mai femă atunci când este hidratat sistemul circulator, asigurându-se nutriția colagenului și mușchilor.

Bea mai multă apă pentru a uita de cearcăne

S-a constatat că cearcănele, cele care ne schimbă de multe ori expresia feței, sunt datorate deshidratării – organismul nu beneficiază de suficientă apă pentru a transporta toxinele în exteriorul celulelor, cauzând înnegrirea zonelor de sub ochi. Este recomandat să ne hidratăm cu minimum 2,5 l de apă pe zi pentru a diminua cearcănele, însă va fi nevoie să consumăm acestă cantitate de apă în mod riguros o perioadă foarte întelungată pentru a cauza dispariția totală a cearcănelor.

Apă caldă sau apă rece?

Pentru spălarea tenului, se recomandă utilizarea apei călduțe datorită proprietății acesteia de a deschide porii. Porii deschiși permit tenului să absoarbă cu o mai mare ușurință substanțele nutritive ale produselor cosmetice pentru îngrijirea tenului, maximizând efectele acestor produse. Cu toate acestea, înainte de a păși pe străzile poluate ale orașului, este indicat să stimulăm închiderea porilor tenului. Pentru aceasta, majoritatea femeilor folosesc un ,,toner” (loțiune tonică), însă puține femei știu că exact același efect poate fi obținut prin simpla spălare a feței cu apă rece. Singura diferența este că apa este un lichid natural, lipsit de chimicale și … gratis.

Apă foarte caldă sau apă foarte rece?

Spălarea cu apă foarte caldă (chiar fierbinte) dăunează pielii, în timp ce spălarea cu apă foarte rece nu are efecte negative notabile asupra pielii. Dimpotrivă, apa rece lasă pielea proaspătă și îi conferă un aspect catifelat, stimulând circulația. Apa foarte caldă usucă tenul, așadar este important să nu vă spălați pe față cu apă foarte caldă în cazul în care aveți un ten gras, ci să utilizați apă călduță la prima spălare și apă rece la a doua.

Apa însemnă transformare … chiar și în make-up

Utilizarea apei poate schimba rutina noastră de machiaj, dublând sau triplând întrebuințarea produselor de machiaj. Pare incredibil, dar apa poate genera numeroase trucuri pentru persoanele care nu se tem să fie ingenioase în timpul liber.

Eyeliner?
Orice fard de pleoape sau pudră colorată poate fi transformată într-un eyeliner cu câteva picături de apă. Aplică o cantitate mai mare de fard de pleoape pe dosul mâinii și adaugă câteva picături de apă. Amestecă până când fardul capătă o consistență asemănătoare cu cea a unei paste. Atenție însă să nu adăugați prea multă apă!

Intensifică nuanța fardului instant
Alege fardul de pleoape sau blush-ul preferat și spreiză o singură dată fardul folosing o sticluță cu spray. Pensula se presează ușor pe fard, fără a freca și fără a mișca cu presiune pensula de machiaj. Ideea este ca fardul ușor umezit să se lipsească de pensulă. Tot secretul acestui truc constă în a nu spreia fardul de mai multe ori consecutiv.

Apa joacă un rol deosebit de important în înfrumusețare, fiind un lichid natural, prietenos cu pielea și cu tenul nostru. Hidratarea corespunzătoare ajută la crearea condițiilor optime pentru desfășurarea funcțiilor organismului, menținând sănătatea întregului corp. Dacă ne dorim cu adevărat ca pielea noastră să fie sănătoasă și fermă ,,până la celulă”, trebuie să înțelegem că metodele naturale sunt cea mai bună opțiune pentru organism, însă rezultatele acestora se pot vedea numai în timp, necesitând multă răbdare și perseverență. În timp ce promisiunile produselor cosmetice de actualitate pentru piele sunt discutabile, promisiuniea hidratării de a menține pielea sănătoasă și tânără rămâne incontestabilă.

Articole precedente